Presentation av gruppen

MånsDetta är Måns! Han bor mitt ute i ingenstans – i Ö Vemmerlöv. Där bor han med sin mamma, pappa och lillasyster. Han är väldigt snäll och mycket speciell. På fritiden går han på gym och gör lite annat smått och gott, som t.ex. att sitta vid datorn eller spela Wii. Måns lyssnar på hård musik. Han bryr sig väldigt mycket om andra, men ibland är han lite för snäll. Det kan resultera i att han inte alltid yttrar sin åsikt. Måns går andra året på det naturvetenskapliga programmet här på Österlengymnasiet. Han valde det eftersom han inte riktigt vet vad han vill bli, och här kan man bli lite vad man vill. Om Måns inte hade gått i vår klass så hade vardagen varit hemskt tråkig! Det är han som förgyller dagen med sina galenskaper och tokigheter. :)

El mano de JuliaJulia bor i bostadsområdet norr om skolan. Hon bor i en liten trea med en hund och en mamma. Limegrön är en fin färg och kött äts inte, men pannkakor är gott. När hon inte pluggar sysslar hon med manikyr och the Sims. The Vampire Diaries har besatt henne. Musiksmaken innehåller bl.a. Taylor Swift och Lindsay Lohan.
I skolan är hon mycket noggrann och lägger mycket tid på sina arbeten. Hon går NV för att hon gillar astronomi som är det hon vill hålla på med i framtiden. Det är väldigt väldigt trevligt att vara en nära vän till henne och honsprider stor glädje omkring sig.

oscar goes telemarkOscar. I det mytomspunna samhället Brösarp, bakom pizzerian i ett gammalt vackert hus med minst sagt fascinerande historia, bor familjen Blomqvist. Det är en stor familj i vilken Oscar utgör en sjundedel. Denna målmedvetna unga herre fyller i skrivande stund sjutton år. Och han är verkligen målmedveten. Det jag kommer ihåg från första gången jag mötte honom var att han presenterade sig med en handskakning, ett namnutbyte och tillade direkt att han skulle bli läkare. Du kanske känner honom som Helpdesk-Oscar, NV-Oscar, eller inte alls. Det han faktiskt allra helst slösar bort sin fritid på är sin Apex 37 (för er olyckligt ovetande; en longboard). Jag kan med en viss beundran berätta att Oscar även seglar med en skicklighet jag inte själv har. Det tredje stora intresset är, som bilden visar skidor.

Carl HenrikCarl Henrik, fäktare i sabel och värja, förra året 3:dje platstagare i junior SM och silvertagare i ystad international. Detta år satsar han på landslagslägret på Island för att göra anspråk på deras guld. Carl Henrik, vardagligen kallad Calle, bor i Baskemöllas nyare delar. Där förvarar han bland annat sin ofta använda trombon, familjens tjocka katt och sin bräda, som han vardagligen är ute och bombar backar med. Calle går för tillfälligt naturvetenskapliga programmet på Österlengymnasiet där han med sina vänner, får lösa svåra ekvationer, genomföra intressanta laborationer, och dissekera diverse djur. Hans favoritmusik är allt från Bob Dylan till modern dub-step. När vi pratar musik bör det också nämnas att Carl Henrik älskar att gå på festivaler på sommaren.

SannaSanna är en glad tjej från Baskemölla som går på NV programmet på Österlengymnasiet. Där hamnade hon då det naturvetenskapliga programmet ger en bred utbildning och då har hon många alternativ att välja mellan efter gymnasietiden. Drömjobbet skulle vara att jobba med något kreativt t.ex. creative director eller fotograf. Hon tycker inte om att beskriva sig själv. Hennes fritidsintressen är träning, matlagning och bakning. Favoritbakelsen är chokladtårta med chokladkräm och hon älskar att glasera tårtor. Innan Sanna dör är hennes mål att ha varit i alla världsdelar, lärt sig surfa och ha lyckats landa ett jobb som hon tycker om.

RasmusRasmus är 17 år gammal och han går Naturvetenskapliga programmet på Österlengymnasiet. Han valde att gå Naturvetenskapliga programmet därför att han inte riktigt visste vad han ville göra efter gymnasiet. På fritiden tycker han om att träna på gym. Han är även intresserad av sport som t.ex. ishockey och handboll. Rasmus tycker om att rätta andra människors grammatiska fel, vilket kan vara väldigt störade för vissa, men till hjälp för andra. Ibland tycker Rasmus det kan vara skönt att koppla av framför sitt tv-spel. Framför allt tycker han om att lyssna på musik och favoritgruppen är Göteborgsbandet In Flames.

PaulaPaula bor i äpplenas stad Kivik med sin mamma och och hunden Morris. Hon har också två bröder som har flyttat ut. Hon gillar att umgås med kompisar på fritiden. Paula gillar att gå på konserter och lyssna på musik. Hon är ett stor supporter av bandet Lordi – om ni inte redan märkt det. Hon gillar också bandet Van canto och In Legend. Några gånger om året är hon på lajv med tema medeltid och hon pysslar mycket med att sy kläder till eventen.

christofferChristoffer, en tyst grabb på 17 bast, går andra året på naturvetenskaplig linje på Österlengymnasiet. Han valde NV för det ger honom en bred bas som utbildning, vilket är bra för han vet inte vad han ska han göra efter gymnasiet. Christoffer bor i Ravlunda med sin bror, mamma och pappa. På fritiden spelar han dator och åker lite cross.

AlexanderAlexander är 17 år, ganska snart 18, och han går Naturvetenskapliga programmet på Österlengymnasiet i Simrishamn. Han visste inte riktigt vad han ville utbilda sig till efter gymnasiet så han valde då Naturvetenskapliga programmet för att breda sina kunskaper. Tillfälligtvis håller Alexander på att ta sitt bilkörkort. Alexander har oftast väldiga svårigheter att gå upp om morgnarna och även när han ska bestämma saker får han väldig beslutsångest och då rådfrågar han andra istället för att själv bestämma. På sin fritid tycker Alexander speciellt om att spela innebandy, men han tycker även om att umgås med sina goda vänner. Han har även dolda kunskaper i matte som visar sig när det väl gäller.

LottaLotta är 18 år och bor i Skillinge med familjen, som hon gärna umgås med på fritiden. Hon tycker om att spela gitarr och jobbar på att ta körkort i vår. Ett yrke som Lotta skulle kunna tänka sig arbeta med i framtiden är biomedicinsk analytiker. Eftersom hon går det naturvetenskapliga programmet känner hon att det är ett bra val. Lotta var tidigare med i Skillinges scoutkår. Men nu för tiden hoppar hon bara i som ledare emellanåt. Hennes svaga sida tycker hon är att hon skjuter upp saker. Men något som hon gör bra är Korv Stroganoff, hennes favoriträtt. Innan hon dör vill hon ha rest mycket och även bockat av det som står på de flesta ”innan-jag-dör-listor” här i världen, hoppa bungyjump! Annars tycker hon att det är kul att titta på handboll, ishockey och fotboll. Favoritfotbollslaget är HIF.

SimonSimon är bara sexton år och är alltså ett år yngre än alla andra i sin klass, det har han blivit pikad för hela sin uppväxt. Han har bott i Baskemölla sen han var en fem och redan då drömde han om att bli biomedicinsk analytiker och därför valde han naturvetenskapslinjen. Hans dröm ser än så länge ljus ut, han har MVG i alla ämnen (den 11/1) och det håller han med sin ära i pax.
Han lagar ofta mat själv och han nämner tapas som ett exempel på en maträtt han gillar. Han tillbringar sin fritid med att shredda backar med sin bräda och lira Jimi Hendrix inspirerade bassolon. Han upprätthåller Baskemöllas rykte som fiskeby genom att fiska, förra sommaren spenderade han drygt en vecka i ett blåsigt tält i Kirunas vildmark och drömde om att fånga den berömda Kirunaharren, medan han försökte undvika att bli uppäten av myggor.
Ni tjejer som tycker Simon vore ett riktig kap så är han tyvärr redan upptagen i ett lyckligt förhållande i ett drygt halvår nu.

 ***

ViktorViktor är en glad prick som läser på samhällsprogramet med inriktning ekonomi. Det är väldigt sällan man ser honom utan sitt headset som han ständigt lyssnar på musik i. Han nekar aldrig en fest, vilket han ofta blir bjuden till pga. hans enorma och spridda umgänge. Jag vet nog ingen som inte gillar Viktor; han är omtänksam, trevlig mot alla och en riktig glädjespridare. Han är sportig och har spelat fotboll i 8 år. Viktor är värd att lära känna.

BernisBernis som även kallas Berra, är 17 år gammal och går ekonomiprogramet på Österlengymnasiet. Hon valde Österlengymnasiet för hon inte orkade pendla med tåg och buss. Berra är en glad tjej och skrattar mycket med sina vänner och kan umgås med alla i skolan fast hon inte umgås med dem på fritiden.
Hon gillar att festa till det med sina vänner på helgerna, men på somrarna har hon inte tid till det för då jobbar hon i Kiviks kiosk/restaurang som hennes pappa äger.

RebeckaRebecka är en blond fotbollsälskande 17-åring som läser ekonomiprogrammet. Det gör hon dels för hon inte vill läsa historia men också för hon tycker det är intressant. På fritiden reser Rebecka gärna. Hon har varit på Kanarieöarna ca 17 gånger och Thailand minst nio. Rebecka är en busig tjej med en räv bakom örat och hon skojar gärna med sina vänner. Hon vill alla väl och gör alltid sitt yttersta. Efter studenten vill hon gärna läsa till pilot, men hon har även ett stort matintresse, så det kanske blir kock? Hon lagar ofta nya maträtter och hittar på goda recept. Rebecka är tjejen som gärna testar spännande saker hon har gjort allt ifrån hoppat bungy jump till att simma med delfiner.

AndreasAndreas är 18 år sedan han fyllde år den 1 januari. Han går samhälle ekonomi på Österlengymnasiet för han är gillar ekonomi skarpt och i framtiden vill han bli civilekonom. Hans fritidsintressen är att spela innebandy, och att fiska. När han spelar innebandy så blir han väldigt tävlingsinriktad, men när Andreas fiskar blir han oftast lugn. Han är också intresserad av aktier och han spelar på stryktipset.
En av Andreas dåliga sidor är att han är en dålig förlorare och när han förlorar kan han bli väldigt arg, men annars är han en väldigt ordentlig grabb.

AlexandraAlexandra går andra året på Österlengymnasiet på samhällsprogrammet med inriktning på ekonomi. Hennes favoritämne är estetisk verksamhet, speciellt att måla och grafik. Alexandra har några fritidsintressen. Hon tycker t.ex. om att teckna och baka och hon har även intresse av att fotografera. Hon bor i Gröstorp med sina föräldrar och hon har även två bröder men de har ”flugit ut ur boet”. Hennes drömresmål är Seychellerna, hon har dock aldrig varit där. Just nu funderar Alexandra på att fortsätta med en ekonomiutbildning i Lund efter gymnasiet eftersom det hade varit användbart vid start av eget företag om hon följer sin dröm om att bli konditor. Om tio år är Alexandra utbildad och har ett jobb som hon trivs med. Hon bor förhoppningsvis i ett stort vitt hus med öppen planlösning någonstans i Skåne så hon har nära till familj och vänner. Hennes förut okända, nu avslöjade dröm är att hon vill kunna dansa salsa.

JuliaJulia är en trevlig och energisk tjej. Hon har alltid gått sin egen väg och hon gör det som hon känner för, på både gott och ont ibland. Är hon på gott humör kan man alltid höra Julia gå runt och sjunga. Vi som har känt Julia i hela livet vet att hon är en person som man blir glad av att ha i sin omgivning eftersom hon alltid är framåt och har munnen med sig. På fritiden gillar Julia att umgås med sina kompisar, festar gärna på helgerna och umgås med sin familj. Hon går på Österlengymnasiet och läser Ekonomi. Hennes framtidsvisioner är att tjäna mycket pengar och vara framgångsrik. Kan tillägga att Julia inte har koskräck eftersom hon har växt upp med kor här på Österlen. Lär man känna Julia så lär du märka att hon är en vän som man inte vill förlora!

SaraSara Persson är 17 år och går på Österlengymnasiet. I början tänkte hon välja Transport programmet, men det slutade med att hon valde Samhälle ekonomi, och går nu i klass SPE10. På sin fritid är Sara lite smått lat, därför står hon stilla och spelar tvärflöjt. På lov och helger jobbar Sara på en grisfarm, eller så festar hon gärna till det med sina vänner! Hon är glad, utåtriktad och positiv.

ElinElin, tjejen på samhällsprogramet som har det mesta. Detta krutpaket älskar att dansa och träna på gym. Hon är väldigt ambitiös och målinriktad. ”Party like a rockstar” är något som passar väldigt bra på denna festprisse. Hon är samtidigt väldigt varmhjärtad och miljömedveten. En dröm hon har är att starta ett fitnesscenter för överviktiga barn. Men allt är inte sockersött i Elins liv, hon är nämligen en fruktansvärt dålig förlorare. Trots den lilla detaljen, så talar allt för att Elin kommer komma väldigt långt i livet.

Här kan du läsa vad NV10 och SPE10 rekommenderar:  http://nvsp.skolbloggen.se/2012/01/16/rekommendera-nagot/

Hoppa till verktygsfältet