Hur kan vi göra världen lite bättre?

Funderar ni ibland över hur ni skulle kunna göra världen en aning bättre? Denna och nästa vecka vill jag att ni ska tipsa varandra och ge varandra uppdrag på temat ”Så kan du hjälpa till att förbättra världen”.

Uppgift 1: Jag vill att du ska se filmerna och titta på webbsidorna jag länkar till och kommentera materialet här nedan.

Uppgift 2: Jag vill att du skriver en kortfattad text om hur man kan förbättra världen, i stort eller smått. Var lite personliga och argumentera för er sak: ”varför är det bra att göra så?”. Ni får om ni vill diskutera och skriva ihop, men i så fall i grupper på högst tre personer. Hitta också en bild som passar till inlägget. Tänk på att kolla så att du verkligen får använda bilden (ta till exempel en egen bild eller välj en som ligger under Creative Commons-licens). På torsdag denna vecka (v 23) vill jag att texterna ska vara publicerade på bloggen Elever och lärare tipsar och diskuterar så att vi kan ta del av varandras tankar. Kan du inte publicera själv, så ta med dig texten, så gör vi det på lektionen.

 

Här kan ni få lite mer inspiration:

http://www.facebook.com/events/224201127691327/

http://www.365saker.se/deltagarportalen/bli-medlem-i-anonyma-klubben (som ett slags anonymt ”Pay it forward”)

http://www.facebook.com/365saker

Här får du en förklaring av vad som menas med en Good mob:

 

Comments are closed.

Hoppa till verktygsfältet