Projektarbeten

Har du bestämt dig för vad ditt projektarbete ska handla om och vad du ska göra?

Känner du att du har behov av stöd och tips från din svensklärare eller kurskamrater? Finns det något som anknyter till projektarbetet som du skulle vilja att vi jobbade med här på svenskan?

Om du har nytta av att skapa en webbplats där du redovisar resultatet av ditt arbete eller en vanlig blogg där du redovisar hur du arbetar (processen) så vill jag tipsa dig om gratis och mycket bra material på .SE.

Här kan du dessutom läsa om en tävling där du kan vinna ära och pengar i samband med att du skapar webbplatsen:  http://www.iis.se/internet-for-alla/reportage/skolan/nya-stjarnor och här:  http://www.webbstjarnan.se/tavlingen/

Läs mer på Webbstjärnans webbplats:  http://www.webbstjarnan.se/.

Bra guider:
Från idé till färdig webbplats (endast som pdf)
http://www.iis.se/internet-for-alla/guider (en förteckning över användbara guider som du kan beställa hem eller ladda ner som pdf)

Guiden om hur man kan använda WordPress är till exempel jättebra. De bloggar som vi använder oss av här på skolbloggen är WordPressbloggar så till viss del har du bekantat dig med verktyget redan. WordPress är ett mycket flexibelt verktyg, så du kan använda det till att skapa en webbplats, via funktionen ”sidor”, eller till att blogga (såsom vi främst gjort i svenskan hittills) eller till en kombination.

Via till exempel skolbloggen (som tillhandahålls av .SLI för skolor och därför är utan reklam) eller blogger (Googles bloggverktyg som tyvärr innehåller lite reklam men man kan välja bort det mesta) kan du enkelt och gratis skapa egna webbplatser.

Lycka till!

PS. Om du är sugen på att skapa egna webbplatser – skriv en kommentar här och berätta! Det vore kul om vi kunde inspirera och stötta varandra i era projektarbeten även här på svensklektionerna.

 

Comments are closed.

Hoppa till verktygsfältet