Rekommendera något

När ni är färdiga med era presentationer vill jag att ni rekommenderar något. Det kan vara vad som helst som du gillar: en film, en bok, en tidningsartikel, ett datorspel, en konsert, ett ställe man kan promenera på, en affär, en särskild sorts varma handskar som man aldrig behöver frysa i, eller vad vet jag?

Skriv vad det är som du rekommenderar, beskriv det och skriv även varför du rekommenderar det!

Redovisa din rekommendation genom att lägga den som en kommentar till detta inlägg. Tänk på att du i din kommentar gärna kan lägga länkar till vidare läsning eller filmklipp eller liknande.

117 Comments

 1. Alexandra Said,

  januari 17, 2012@ 06:14      

  Jag rekommenderar Sachajuans Dry Hair Conditioner till er tjejer med torrt hår. Enligt Nelly.com är balsamet extremt fuktgivande, har en överlägsen vårdande och utredande effekt, bygger upp och återbalanserar håret och ger maximal glans. Sachajuan Dry Hair Conditioner använder sig av Ocean Silk Technology och är till för att motverka risiga och slitna hår. Balsamet finns att köpa på Nelly.com för 90 kronor (81 kronor med studentrabatten från CSN). Personligen så tycker jag att det är otroligt bra. Redan efter den första hårtvätten märker jag en stor skillnad på mitt hårs struktur och resultatet av detta balsam blir mer varaktigt i mitt hår än vad andra sorter jag prövat har blivit. Så om ni vill råda bot på era torra risiga hår, och inte hittar något som fungerar för er, ge detta balsam en chans. /A.L

  • cwaste Said,

   februari 9, 2012@ 11:09      

   Det känns lite jobbigt att man måste skicka efter det, men jag får erkänna att jag blir lite sugen på att testa …

  • Sanna Said,

   februari 9, 2012@ 11:24      

   Tror man kan köpa Sachajuan på kicks också! Jag tror jag vill testa det med! Bra rekommendation, Alexandra! Du får med allt! Var man köpter det, hur produkten är, vad den kostar m.m

  • Lotta Said,

   februari 9, 2012@ 11:25      

   Håller med Charlotta, jobbigt att beställa. Jag har torrt hår, lite i alla fall, och har alltid haft problem med att hitta produkter som verkligen hjälper. Jag kommer nog testa din rekommenderade produkt och sen får vi se vad som händer! 🙂

  • Elin Said,

   februari 9, 2012@ 11:26      

   Det låter som något jag skulle provat! verkar jättebar att man märker resultat redan första tvätten 🙂 / E.S

  • Viktor Said,

   februari 9, 2012@ 11:32      

   Det låter lovande för alla tjejer som har problem med torrt hår 🙂 haha

   • cwaste Said,

    februari 15, 2012@ 10:55      

    För det är väl bara tjejer som får trassligt hår, eller, öh … 😉

 2. Oscar Said,

  januari 19, 2012@ 09:10      

  Idag ska jag för er berätta, en otroligt bra och ekonomisk lunch du kan ta om du har lite tid, dåligt med pengar eller är ute och reser. Kombinationen av mat och dricka kom jag på en gång när jag var ute och åkte longboard. Jag var hungrig och tänkte att det inte kunde kosta för mycket att äta lunch varje gång man åkte longboard. Därför gick jag in på ICA, köpte en korv med risgrynsgröt och en glasflaska med läsk. Korven som risgrynsgröten ligger i kan du sen bita ett hål i och hugga in! Detta kostade mig totalt 13 kr. Jag hävdar att detta är den bästa lunchen till det bästa priset om du som jag älskar kall risgrynsgröt!

  • CH Said,

   februari 9, 2012@ 11:08      

   Korv med risgrynsgröt kan misstolkas men annars är den bra

  • cwaste Said,

   februari 9, 2012@ 11:11      

   Bra tips på billig lunch, men – urk – inte blev jag särskilt sugen på att följa ditt exempel.

  • Andreas Said,

   februari 9, 2012@ 11:15      

   Bra tips på snabb och billig lunch. Det kan vara ett alternativ när man har bråttom.

  • Måns Said,

   februari 9, 2012@ 11:21      

   Att käka kall risgrynsgröt direkt ur korven låter inte speciellt lockande om du frågar mig.
   Den första tanken som kommer upp när jag läser det är att du köpte risgrynsgröt med varmkorv, vilket bara är absurt. Det blir så klart klarare när du skriver att du gör hål i den, men du kanske ska omformulera dig i alla fall.

  • Rasmus Said,

   februari 9, 2012@ 11:22      

   Jaha, då var det korven man ska bita. Bra rekommendation, men inte särskilt tilltalande för mig. Men det är ju jag!! Bra rekommendation till dem som tilltalas av denna billiga och snabba måltid och inte hinner med att äta ett riktigt mål.

  • Sanna Said,

   februari 9, 2012@ 11:27      

   Kanske är smidigare att köpa en baguette eller något sånt istället? Fast det kanske är roligare att åka runt och suga på en korv samtidigt?

  • Alexandra Said,

   februari 9, 2012@ 11:28      

   Får ta och hålla med Måns lite om att du kanske borde formulerat texten lite annorlunda, eftersom jag med först trodde du menade varmkorv 😛 Men kan dock inte säga att det skulle vara något jag skulle testa, eftersom jag inte är så överförtjust i gröt.

  • Alexander Said,

   februari 9, 2012@ 11:34      

   Det låter inte så gott men billigt är alltid bra

 3. Andreas Said,

  januari 19, 2012@ 09:43      

  För er friluftsmänniskor skulle jag vilja rekommendera fiske. Det är en mycket underskattad fritidssysselsättning. Det är klart att man är ute efter fisken i första hand men det är även ett perfekt tillfälle att koppla av från all vardagsstress och att njuta av naturen runt fiskeplatsen. Det kan under sommar tid vara en bra sysselsättning att fiska om man vill jobba på solbrännan och inte har tålamod att ligga på stranden. Nackdelen är att det kan vara väldigt kallt att fiska på vintern.

  • CH Said,

   februari 9, 2012@ 11:13      

   Om man inte har tålamod att ligga på stranden har man väl inte det om man fiskar heller? Annars är den bra och den beskriver känslan bra så att man blir sugen på att fiska

  • cwaste Said,

   februari 9, 2012@ 11:15      

   Hej!

   Vad kul att du tipsar om detta. Hur fiskar du? Metar, kastar, flugfiskar, eller vad? Var någonstans brukar du hålla till?

   Fiske är säkert en härlig avkoppling för somliga. Själv blir jag så rastlös om det inte nappar och det gör det ju oftast inte … I början är det dock kul för då förfinar jag tekniken och känner att jag blir bättre och bättre på att kasta eller vilken teknik man nu använder … men sen när jag inte längre kan se några tydliga framsteg … ja, då tröttnar jag.

   Vänliga hälsningar
   Charlotta

  • Rasmus Said,

   februari 9, 2012@ 11:16      

   En trevlig rekommendation och bra synpunkter, men av egen och andras erfarenheter så kräver faktiskt fiske också tålamod men inte allt för mycket. Tror dock det är mer av en sommar aktivitet då man är ganska upptagen på vardagarna, och det är som sagt kallt om vintrarna.

  • Rebecka och Sara Said,

   februari 9, 2012@ 11:18      

   Bra rekommendation. Vi blev mer intresserade av fiske efter att vi läst detta. Vi kan tipsa dig att pilka, det är kul och härlig att vara ute på havet.

  • Oscar Said,

   februari 9, 2012@ 11:19      

   Blev lite sugen på att fiska nu! Kan tänka mig att man släpper alla tillfälliga bekymmer och bara får ett lugn över sig. Har lite drag, spön och en liten gummibåt nere vid mitt sommarhus, så det kanske blir till att dra ut en runda till sommaren = )

  • Alexander Said,

   februari 9, 2012@ 11:20      

   Jag håller inte med om att fiske är avkopplande för när jag inte får fisk så blir jag arg men du har bra synpunkter. Jag håller med dig om att det är en bra sysselsättning på sommaren men om man inte har tålamod för att sola så har man nog inte tålamod för att fiska.

  • JuliaL Said,

   februari 9, 2012@ 11:23      

   låter fruktansvärt mysigt och skönt!

  • Viktor Said,

   februari 9, 2012@ 11:28      

   Fiske är verkligen avslappnande och din rekommendation låter lockande! speciellt som du säger när det blir lite varmare. Jag brukar också fiska lite då och då. Men man kan ju fiska på vintern också även fast det är kallt, har du inte testat så gör det för man kan ta bra på sig sen ger man sig ut på isen och borrar ett hål sen sitter man och pimplar och väntar på fisken. Skulle man få napp du blir man helt varm i kroppen! 😉

  • simon Said,

   februari 9, 2012@ 12:13      

   En utomordentlig rekommendation! Att fiska är verkligen avslappnade, det kan dock vara lite kallt den här tiden på året, speciellt om man fiskar öring på kusten. Jag skulle kunna rekommendera Kirunalägret som jag var på i somras till dig! Man är uppe en vecka i ett av fyra olika läger och fiskar specifikt efter harr/öring/röding. Det är verkligen kul (trots myggbetten)!

 4. Julia Said,

  januari 22, 2012@ 04:46      

  vampire diaries
  The Vampire Diaries
  Det började en dag när jag var sjuk och hemma från skolan. Jag satte mig ner vid tv:n och slog på sexan. I programinfon såg jag att the Vampire Diaries – ett program jag aldrig sett förut – skulle börja. Det fanns inte mycket annat att titta på, så trots att jag var skeptisk så tittade jag under hela programmet.

  Jag har aldrig förut varit intresserad av vampyrberättelser. Antingen är de för skrämmande eller för romantiska, och det tycker jag inte alls om. Men the Vampire Diaries är en mildare blandning av båda två, och det är det som gör den så himla bra. Det är inte för skrämmande – men inte heller lamt. Det är även omöjligt att i förväg veta vad som ska hända och det är otroligt verklighetstroget. Nu efter en och en halv säsong så är jag lite besatt av det, mest för att det hela tiden händer så otroligt mycket.

  Serien har många huvudkaraktärer, men de viktigaste är Damon, Stefan, Katherine och Elina. Damon och Stefan Salvatore är två vampyrbröder som träffade Katherine på 1860 talet. Hon vände upp och ned på deras liv, manipulerade dem och förvandlade dem till vampyrer. Under den tiden var det vampyrhysteri, så de flesta vampyrerna – även Katherine – fångades in för att brännas i en kyrka. Bröderna däremot kom undan och flydde åt varsitt håll på grund av hatet mot varandra som Katherine lyckades skapa. 145 år senare träffar Stefan Elina – en exakt kopia av Katherine. För att försäkra sig om att hon inte är Katherine så gör han allt för att lära känna henne. Det är då Damon dyker upp…

  • JuliaL Said,

   februari 9, 2012@ 11:11      

   Älskar denna serien! Har man en gång börjat titta på den, kan man inte sluta. Gillar du serier med vampyrer i kan jag rekomendera en annan som heter True blood.

   • Sanna Said,

    februari 9, 2012@ 11:19      

    Word, Julia! True blood med Alexander Skarsgård <3

  • Lotta Said,

   februari 9, 2012@ 11:33      

   Har aldrig sett serien, och jag gillar inte precis ”det onaturliga” såsom vampyrer, men det är kanske värt en liten titt? Går den fortfarande på sexan eller behöver man ladda ner serien?

  • Alexandra Said,

   februari 9, 2012@ 11:36      

   Jag har inte sett det än, men efter denna rekommendationen blir jag faktiskt lite sugen på att se ett avsnitt eller två.. Bra rekommendation!

  • Måns Said,

   februari 9, 2012@ 02:13      

   Jo vi har ju sett vad som händer om man gör vampyrer för romantiska *host*(twilight)*host*. Jag har sett de första avsnitten och håller med om att den är bra, men jag missade några avsnitt och tappade intresset.

 5. Lotta Said,

  januari 23, 2012@ 01:19      

  Hallå alla Svenska B-kamrater! Jag skulle vilja rekommendera Den Gröna Milen, som finns tillgänglig som bok, film och serietidning. Jag såg filmen för första gången när jag var runt 13 år och tyckte då att den var långdragen och tråkig, men allt eftersom tiden har gått så finner jag historien mer och mer fängslande och givande även om jag inte kan sätta fingret på vad det är som gör just denna filmen så mycket bättre än alla andra.
  NV10 har sett den på engelskan och jag har nog sett filmen totalt 5 gånger. Nyligen valde jag att läsa boken, och som så fallet brukar vara, den var ännu bättre än filmen! Handlingen är (i stort sett) att en svart man som heter John Coffey anländer till ett delstatsfängelse på trettiotalet där Paul Edgecomb är fängelsedirektör. John Coffey är dock ingen vanlig människa, han har krafter. Inga vanliga krafter, mer ”jesus-liknande” krafter.
  Det här är film i världsklass. Underbart skådespel plus att den är både gripande, rolig och sorglig. Den har allt och lite till. Får verkligen inte missas!

  L.O.

  • JuliaL Said,

   februari 9, 2012@ 11:09      

   Denna filmen är absolut en av de bästa som finns! Jag instämmer med allt du skrivit om filmen, att den både är gripande, rolig och sorglig. Om du tycker om sorgliga filmer kan jag rekomendera My sisters keeper, A walk to remeber och The notebook!

  • Oscar Said,

   februari 9, 2012@ 11:16      

   Mycket bra rekommendation. Innan vi såg den på engelskan hade jag bara sett ”halva” på television. Personligen älskar jag karaktärerna och framför allt mystiken bakom John Coffey. Att han är en aning overklig gör det hela mer spännande för mig. Ska helt klart läsa boken när jag läst klart min nuvarande (sista delen utav Eragon).

  • Viktor Said,

   februari 9, 2012@ 11:17      

   Håller verkligen med! filmen är riktigt bra och skådespelare som Tom Hanks gör den inte sämre. hela storyn är ruskigt bra, tex hur ödmjuk John är trots att han är oskyldig. De som inte har sett den borde verkligen göra det. dock har jag inte läst boken och som du säger så är oftast boken bättre än filmen och då måste boken vara helt fantastisk! haha. jag skulle vilja tipsa om en film som jag tycker är lika bra, och till en viss del lite lik. den heter Nyckeln till frihet! mycket möjligt att du redan har sett den :).

   • CWasteson Said,

    februari 11, 2012@ 08:40      

    Jag har inte sett Gröna milen än, men efter alla dessa lovord, så känns det som jag måste göra det så fort som möjligt. Nyckeln till frihet http://www.youtube.com/watch?v=Ap-oYN3x8xU har jag däremot sett och håller med om att den är sevärd!

    Jag ser alla Susanne Biers filmer, nu senast Hämden http://www.youtube.com/watch?v=wFZuAIer1QU. Bier tar i sina filmer upp en mängd intressanta och svåra problem och funderar över hur de kan ta sig i uttryck och vad de kan leda till. Hämnden handlar om en pojkar som ”tar lagen i egna händer” och en parallellhandling finns i Afrika där våldet redan tagit över helt.

  • Elin Said,

   februari 9, 2012@ 11:28      

   Jag har inte sett den, men det får jag nog göra. många verkar ju gilla den 🙂 / E.S

  • Bernis Said,

   februari 9, 2012@ 12:02      

   Jag såg Gröna Milen första gången efter att Julia rekommenderade den. Därefter har jag sett den ett par gånger till och tycker den är jätte bra. spännande, sorglig och riktigt bra! En film som jag kan rekommendera är Wicker Park. En sorglig, men spännande kärleks film. 🙂

  • Alexander Said,

   februari 9, 2012@ 12:04      

   Håller helt klart med

  • Christoffer Said,

   februari 9, 2012@ 12:08      

   mycket bra film med bra skådespelare, har inte läst boken det kanske man ska göra.

 6. Elin Said,

  januari 23, 2012@ 05:30      

  Jag skulle vilja rekommendera en trevlig sak som alltid gör mig lika glad, att umgås med vänner. Alla människor har ett behöv att prata av sig och ha någon man kan lita på. Jag tycker om att vara med nära och kära för jag blir så glad och får massa energi. Det kvittar och jag har varit på jätte dåligt humör hela dagen för när jag senare pratar med en vän får jag massa bra tankar. Jag rekommenderar också att göra en person om dagen glad, själv tycker jag inte det finns många bättre känslor än när man gjort någon glad. Då blir det en mycket bättre känsla när man gör bort sig. vad kan man då göra med sina vänner?
  Jo, man kan göra något som både är nyttigt och kul som till exempel träna, det finns forskning som visar att när man tränar i grupp eller folk man tycker om ökar förbränningen som gör att man får ut mer av träningen. Det vinner både kroppen och vänskapen på. Efter träningen kan man gå hem och göra en fruktdrink och ha det mysigt.

  • Rebecka och Sara Said,

   februari 9, 2012@ 11:12      

   Det var en väldigt bra rekommendation. Vi håller absolut med om att man mår bra av socialkontakt. Det tar dock en oväntad vändning när du börjar rekommendera att röra på sig, det blir nog bättre om du håller dig till en sak.

   • CWasteson Said,

    februari 11, 2012@ 08:46      

    Det är ok tycker jag även om instruktionen var en rekommendation: de hänger ju ihop. Du ger oss ett heltäckande tips kring hur vi får bättre fysisk och psykisk hälsa.

    Det är bra att påminna sig om att lyckan inte behöver vara så dyr och komplicerad och långt bort. Goda vänner och familj och en bra hälsa, så har man väl egentligen nästan allt man behöver. Jo, det skulle väl vara en uppfriskande fruktdrink då? 😉 Eller något annat smaskigt …

  • JuliaL Said,

   februari 9, 2012@ 11:14      

   Väldigt bra rekomendation! vänner behöver vi alla. Om du mår bra av att umgås med dina vänner så skulle du prova att umgås med mig, jag tror du hade älskat det!

   • Elin Said,

    februari 9, 2012@ 11:31      

    Det ska jag testa! ska vi säga söndag kl tre-fem? 😀 lääääängtar 😀

  • Bernis Said,

   februari 9, 2012@ 11:33      

   Bra rekommendation! Sällskap är något alla behöver. Bra tänkt, att både träna tillsammans, och att ha sällskap hem efter träningen, och göra en god fruktdrink! kanske den som Rebecka rekommenderade 😉

  • Sara och Rebecka Said,

   februari 9, 2012@ 11:33      

   Vi vill också tillägga att mår otroligt bra av att vara i närheten av dig. Du är en riktig vän ElleStar!

 7. Julia Said,

  januari 23, 2012@ 06:17      

  Jag rekommenderar serien Sons of Anarchy. En kompis till mig tipsade mig om serien. I början tyckte jag att den verkade lite ”seg” men destumer jag såg på den destumer fastnade jag för den. Den handlar om en kriminell motorcykelklubb i staden Charming och om klubbens vicepresident, Jackson ”Jax” Teller. Serien är inne på sin fjärde säsong och enligt mig har alla varit bra. Jag rekommenderar Sons of anarchy för att jag tycker det är en bra, spännande och händelserik serie. Den är också väldigt oförutsägbar. Detta är en av mina absoluta favoriter. / J.L

  • Lotta Said,

   februari 9, 2012@ 11:20      

   Jag har sett ganska mycket av serien och den är verkligen urbra! så fort man sett några program så fastnar man, i alla fall gjorde jag det. Jag tycker din rekommendation är sammanfattad på ett bra sätt, du har dina åsikter med och förklarar på ett lätt sätt vad den handlar om. 🙂

  • Elin Said,

   februari 9, 2012@ 11:24      

   Låter bra! Bra att du berättar att den inte var så bra i början, men att den blir bättre sen, så man inte ger upp. Det är kul med spännande serier så man längtar till nästa avsnitt 😀 Jag kan rekommedera fråga olle, det är inte en serie så utan en dokumentär om (O)vanliga människor 😀

   • CWasteson Said,

    februari 11, 2012@ 08:49      

    Det är lite mysigt att skaffa sig regelbundna vanor, som att se en följetong eller serie på tv. Jag har dock så himla svårt för att passa tv-tider. Tack och lov att det i dag finns svt.play och youtube m m.

 8. Rebecka Said,

  januari 23, 2012@ 06:22      

  Jag rekommenderar något så enkelt som en fruktdrink. Allt som behövs är olika frukter som t ex äpplen, apelsiner, bananer, frysta bär och citron. Alla dessa frukter kan man köpa billigt på Netto i Simrishamn. Sen behöver man en mixer samt lite vanlig fruktjuice. Man skivar äpplena, men man kan gott låta skalet sitta kvar då mycket vitaminer sitter i skalet, skalar apelsinerna, bananerna samt en citron och lägger i mixern tillsammans med de frysta bären och lite juice. Efter ca 30 sekunder har man en otroligt god och näringsrik fruktdrink som man gärna avnjuter varje dag. Alla vet ju att all forskning visar att dagligt intag av frukt är otroligt nyttigt och skyddar mot många olika sjukdomar, och jag kan lova att den som inte har provat detta innan kommer bli mycket förvånad över hur mycket nyttig frukt man får i sig på en vecka. Lev sunt, drick en fruktdrink varje dag!

  • Alexandra Said,

   februari 9, 2012@ 11:10      

   Tummen upp för Beckis fruktdrink! Väldigt gott som en lätt lunch eller mellanmål. Personligen brukar jag ta i lite yoghurt när jag mixar ihop den. Då får man en lite mer krämig och mättande variant.

  • JuliaL Said,

   februari 9, 2012@ 11:16      

   Låter väldigt gott och somrigt!

  • Elin Said,

   februari 9, 2012@ 11:17      

   Hallihallå bex! vilken fruktdrinksmaker du är 😀 det låter super gott och nyttigt. Vet du om kan kan göra det typ som en efterrätt? men glass och så till? Iaf… jag har inte mycket att rätta till men nästa gång kan du ju skriva var och när man avnjuter det som mest, är det efter en dag i skolan? eller träningen, kankse mitt i natten när man inte kan sova? eller precis när som? jag kan rekomendera efter träning med dina vänner, då smakar det som bäst 😀

  • Sanna Said,

   februari 9, 2012@ 11:18      

   Superbra! Du har med hur man gör, var man fixar grejerna, vilken utrustning som behövs etc. Alla delar är med 😀 Dessutom är den rolig och lätt att läsa. Och du har bra språk!

  • Viktor Said,

   februari 9, 2012@ 11:22      

   Gud va det låter gott! det får man ju testa någon dag :).

  • B.I, en rekommendation Said,

   februari 9, 2012@ 11:27      

   Det lät jättegott! nästan så att man ska göra det ikväll efter träningen.
   tack för tipset Bex! ;D

  • Lotta Said,

   februari 9, 2012@ 11:29      

   Låter bra, Rebecka! En bra rekommendation, jag längtar väldigt mycket till sommaren då man kan avnjuta en sådan dryck!

  • CWasteson Said,

   februari 11, 2012@ 08:50      

   Så enkelt och så gott och nyttigt! Varför gör vi inte sådana oftare?!

 9. Rasmus Said,

  januari 23, 2012@ 09:32      

  Har ni hört talas om en väldigt bra serie vid namnet How I Met Your Mother? Klart ni har, eller hur? Det är förmodligen, enligt mig, den bästa serien som någonsin skapats hittills.
  Serien är huvudsakligen en komedi serie som faktiskt också innehåller lite dramatik och romantik. Som t.ex. när Barney, en karaktär i serien, inte får till det med vissa unga kvinnor han stöter på. Det är lite sorgligt tycker jag.
  Tillbaka till ämnet. Man får sig, i alla fall jag, alltid ett gott skratt när man sätter sig ner och slappnar av framför tv:n med underbara How I Met Your Mother på tvn. Den går nästan alltid på tv vid samma tider varje dag, men om man vill så finns alla säsongerna att köpa på internet och i affären.
  Jag rekommenderar verkligen How I Met Your Mother till alla som inte har sett serien och till alla som har sett den. Se alla säsonger om ni kan. Den eventuella tid som du eller ni kommer att spendera med att kolla på serien är väl spenderat tid kan jag garantera.
  // R.L

  • Alexander Said,

   februari 9, 2012@ 11:27      

   Jag håller med, det är verkligen en bra serie. En serie du kanske skulle tycka om är Not going out som går på tv4 komedi. Det är bra att du berättar var man kan köpa säsongerna och du har bra rekomendationer.

  • Lotta Said,

   februari 9, 2012@ 11:29      

   Den är väldigt rolig kan jag intyga! Jag ser den nästan varje dag och ”I just can’t get enough”!

  • Sanna Said,

   februari 9, 2012@ 11:30      

   Älskar HIMYM och Barney 😀 Scrubs är också super!

  • Andreas Said,

   februari 9, 2012@ 11:34      

   Bra rekommendation, där du visar en del av det roliga i serien. Du målar upp det som en riktigt bra serie och man får ju hoppas att folk som inte sett den får för stora förhoppningar. Som ett komplement till denna serie kan man alltid titta på 2 1/2 men som också är bra.

  • Måns Said,

   februari 9, 2012@ 12:12      

   Du är lite otydlig i varför den är bra och du förklarar inte så noga vad det är. Jag har sett några avsnitt och visst är det bra, men inte så fantastiskt som alla säger att det är, enligt mig. Scrubs är bättre

   • CWasteson Said,

    februari 11, 2012@ 08:54      

    Till min förfäran ser min äldsta son båda serierna – vilket tidsfördärv, men när jag ska tjata på honom att han måste sluta med det, då fastnar jag ibland själv. De är lite kul, onekligen, och skön avkoppling.

 10. Alexander Said,

  januari 23, 2012@ 10:37      

  Jag skulle vilja rekommendera att skaffa katt. Att skaffa en katt är väldigt bra för man får något man har ansvar över men den är ändå så självständig så man behöver inte vara med den hela tiden. Allt man behöver göra med en katt är att mata den, kela med den, leka med den och rensa katt lådan eftersom katter sover cirka 15 timmar om dygnet. Så det är perfekt om man har lite tråkigt i sitt hus och man vill lära sig ta ansvar.
  Alexander

  • Andreas Said,

   februari 9, 2012@ 11:11      

   Bra rekommendation, bra språk, och jag tycker att du ger en bra bild av hur det kan vara att ha en katt och vilket ansvar som krävs. Man kan ju alternativt till att skaffa katt ha en hund, men en hund kräver mer ansvar, och det kan vara lite mer ansträngande eftersom man måste gå ut med en hund. En katt kan man ju bara släppa ut och in när den vill.

  • JuliaL Said,

   februari 9, 2012@ 11:20      

   väldigt udda men rolig rekomendation!

  • Sara och Rebecka Said,

   februari 9, 2012@ 11:24      

   Din rekommendation är bra och man får en bra bild av hur det är att ha en katt. Nackdelen är att det finns katter som är innekatter och då måste man gå ut med dem precis som med en hund, och då blir det nästa lika mycket ansvar att ha en katt som en hund.

  • Rasmus Said,

   februari 9, 2012@ 11:32      

   Bra rekommendation och enkelt formulerat vilket gör det lite mer tilltalande. Ger mig som läsare ganska bra insikt hur lagom svårt det är att ta han om en katt för den ska må bra. Trevliga synpunkter grabben. Dock kan vissa katter också vara rätt krävande som upplevts av egna erfarenheter.

  • CH Said,

   februari 9, 2012@ 12:15      

   Vilken KATTastrof till rekomendation (skämt). Vår katt använder inte ens kattlådan utan går utomhus den behöver bara lite mat då och då och det märker man på den när det behövs. Så om man vill ha ett lättskött djur så är en katt det perfekta. Bra!

  • CWasteson Said,

   februari 11, 2012@ 08:56      

   Vilken härlig rekommendation! Att ha hund eller katt kan säkert bidra till trivseln i hemmet.

  • Christoffer Said,

   februari 16, 2012@ 10:31      

   Håller med, men om du gillar katter kan jag rekommendera en valross ännu gosigare än katter dock lite jobbiga att städa efter. Man måste också passa dem mycket så de inte äter upp grannens hund.

 11. Paula L Said,

  januari 23, 2012@ 11:41      

  Jag rekommenderar bandet Van Canto.
  Jag upptäckte dem när jag funderade på att åka på en festival och ville kolla in vilka fler band som skulle komma dit. Under varje bandtitel stod lite om bandet och en musikvideo. Van Canto’s musikvideo hette ”Wishmaster”, vilket är en sång av bandet Nightwish. Jag tänkte ”men Wishmaster är ju Nightwish’s låt, det kan väl inte stämma?”. Jag tittade på videon och såg att det var en cover. Jag föll inte för dem utan bara satt och skrattade. Jag insåg dock efter en liten stund att jag blev sugen att höra mer för, tro det eller ej, det lät bra!

  Bandet spelar väldigt unik musik. De består av fem sångare och en trummis. Två sångare sjunger vanligt och de övriga tre sångarnas röster ersätter gitarr och bas. Trots att de har en trummis klassas bandet som a cappella. Bandet startade 2006 som ett musikprojekt av Stefan Schmidt när han ville göra något baserat på röster. När de spelat in klart insåg de att det lät bra och det var väldigt roligt, så varför inte satsa på det? Sen dess har de vuxit och spelat på stora festivaler som Wacken Open Air, RockHarz Open Air, Castle Rock Festival, Rockstad: Falun samt flera!

  Jag rekommenderar dem för jag tror många kan tycka om dem om de bara ger bandet en chans! Dom anses spela heavy metal men tack vare deras a cappella sång kan även de som inte tycker om metal lyssna på dem. För mig betyder de väldigt mycket då musiken rör mitt hjärta djupt på ett sätt som knappt går att förklara. Jag är inte ensam om att älska ett band på där här viset, jag har mött många som känner precis likadant. Jag har även träffat bandet två gånger och vet att de är jättesnälla människor som verkligen tar hand om sina fans. Åker man på en konsert med dem kan man inte bli besviken. De ger en otrolig live show samt minnen du aldrig kommer glömma!

  Van Canto’s musikvideo Speed of Light
  http://www.youtube.com/watch?v=Shw3lYC6DsY

  • Lotta Said,

   februari 9, 2012@ 11:16      

   Rekommendationen hade inlevelse och gav väldigt mycket information om bandet. Jag valde att lyssna på bandet och det var inte riktigt ”my cup of tea”, men jag förstår verkligen vad du menar! Jag har aldrig hört något liknande i mitt liv (vad jag vet.) och man förstår inte riktigt att det kan finnas så olika sorters musik här i världen.

  • Måns Said,

   februari 9, 2012@ 11:34      

   Håller med, de är absolut värda en chans.
   Du har skrivit mycket om dem och du väcker intresse, även för mig som redan känner till det mesta.
   Rakka Takka ^^

  • CH Said,

   februari 9, 2012@ 11:37      

   Fan va coolt!! Hade aldrig hört talas om ett band där folk sjunger som gitarrer och baser. Jag tyckte att det lät väldigt bra även om jag inte brukar vara så förtjust i heavy metal, påminner lite om Ronja Rövardotter-låten 🙂

  • cwaste Said,

   februari 12, 2012@ 11:19      

   Kul med ett musiktips! Jag är svag för röster och a capellasång, så jag blev väldigt nyfiken av att läsa din beskrivning. Jag har inte hört talas om bandet tidigare och det är kul att bli rekommenderad något nytt. Videon med de två tidsplanen: nutid i Berlin? och fantasy? var himla läcker.

   Här är en av mina absoluta favoriter vad gäller a capellasång Bobby McFerrin: http://www.youtube.com/watch?v=PgvJg7D6Qck

   Vänliga hälsningar
   Charlotta

 12. sara Said,

  januari 24, 2012@ 11:34      

  Jag rekomenderar affären GeKås i Ullared. det är en bra affär med bra produkter till ett superbra pris.
  Jag åker dit där minst fyra till fem gånger om året för att shoppa loss, jag älskar affären. Och inte nog med att det är en affär, utan nu har de byggt ut så där är en stor restaurang och fik där inne, även hårfrisörer.
  Utanför själva GeKås så finns det fler affärer som tillexempel skoaffärer och Göteborgskex med fler.
  GeKås har superbilliga kläder som har bra kvalité, de har även heminredning, baby saker, barnleksaker, saker för trädgården och utomhus, elektronik, sport och fritid, ja de har i princip allt.
  Jag älskar affären GeKås därför rekomenderar jag den starkt! / sara

  • Elin Said,

   februari 9, 2012@ 11:10      

   Vad trevligt Sara, härligt med shopping! jag tycker detta var en bra rekomendation, du fick med massa saker som kunde köpas. Bra att du berättar att det finns mer än ”bara” shopping utan att även de som inte älskar att handla kan roa sig. Nästa gång kan du kanske berätta var det ligger, hur man tar sig dit, om man ska åka buss resa eller ta bilen själv. Det är också bra att veta när man ska åka, när det är mycket folk eller lite och hur man vet det.

   • cwaste Said,

    februari 11, 2012@ 10:39      

    Bra tips och bra tips på tipset! Det verkar vara många som tycker att GeKås är väl värda en resa.

    Just nu tycker jag det är ganska trist att besöka stora köpcenter och ännu tråkigare att åka långt för att kunna handla, men jag gillade det förr och intresset kommer kanske tillbaka? Gekås är nog något helt utanför det vanliga. Kanske åker även jag dit så småningom … 🙂

 13. Sanna Said,

  januari 24, 2012@ 12:07      

  Till er med iphone vill jag verkligen rekommendera appen Foodgawker. Det är superbra app för dig som gillar att baka och laga mat eller behöver inspiration. När du slår igång appen får du en bra översikt över bilder på olika rätter. Det är fina bilder från en mängd olika mat- och bakbloggar. Du kan sedan bläddra bland bilderna, och när du hittar något som ser gott ut kan du enkelt få länken till receptet på internet. Du kan ladda ner foodgawker från appstore eller besöka deras sida online.

  http://foodgawker.com/
  http://itunes.apple.com/us/app/foodgawker/id428828418?mt=8

  • Alexandra Said,

   februari 9, 2012@ 11:14      

   Låter ur bra! Jag har ingen iphone men hade jag haft en så hade det klart varit en app jag skulle vilja pröva 🙂

   • cwaste Said,

    februari 12, 2012@ 12:53      

    Jag håller helt med Alexandra. 🙂

 14. Viktor Said,

  januari 24, 2012@ 01:04      

  Cirkelfys på Friskis och Svettis

  Jag skulle vilja rekommendera ett cirkelfys pass på Friskis här i Simrishamn. Anledningen till att jag rekommenderar det är för att det är ett pass där hela kroppen får arbeta inom olika muskelgrupper så som ben, axlar och mage. Cirkelfys går till på det sättet i (Simrishamn) att man går runt på 10 olika stationer i tre varv och då kör man övningen i 40 sekunder sedan vilar man i tio sekunder. Jag själv tycker att det är en mycket bra träningsform och man får slita rejält eftersom det är tufft! Men känslan efteråt är så himla härlig och därför är det värt jobbet. Såklart mår man också bättre av att träna och hålla sin hälsa i gott skick, så jag kan rekommendera cirkelfys för er som inte har testat det!
  Viktor SPE10

  • B.I, en rekommendation Said,

   februari 9, 2012@ 11:14      

   Jag håller med Viktors rekommendation. Har själv provat det och tyckte om passet. Det jag tyckte var bra är att där finns olika tunga vikter på dem olika stationerna, så att man kan välja det som passar en själv. Mitt favorit pass Friskis i alla fall. 🙂

  • Andreas Said,

   februari 9, 2012@ 11:20      

   Bra rekommendation för de som gillar fysiskaktivitet, där man får en genomkörare för både kropp och själ.

  • cwaste Said,

   februari 12, 2012@ 12:55      

   Att träna styrka kan annars vara så långtråkigt, men cirkelfys låter varierat och kul.

 15. Måns Said,

  januari 24, 2012@ 07:06      

  Känner du dig någonsin trött på skolmaten? Att äta samma torra fisk med pulvermos varje vecka? Skulle du inte vilja prova på något annat för en gångs skull? Då har jag svaret för dig. Pizza! En dag när lektionen före eller efter vanlig mattid är inställd är ett perfekt tillfälle. På med jackan, tjocka vantar, bra skor och ut i kylan med dig. Ta dig tiden, du kommer inte att ångra det. På tal om tiden är det en sak att tänka på, du bör inte gå om du inte är ledig i två timmar. Det kanske låter mycket med det tar sin tid att gå ner till staden, beställa pizzan, äta den och gå hem igen.

  Flera av er kanske redan gör det här men det var inte förrän idag som jag upptäckte det. Vår mattelektion var inställd och vi hade en håltimme på två timmar. Då kom två klasskamrater på idén att vi kunde äta pizza eftersom vi ändå skulle gå in i en affär. Vi gick till Pirri Pirri och köpte var sin pizza och läsk. Jag har aldrig varit så mätt efter en skolmat förut och den har definitivt aldrig varit så god. Naturligt vis funkar det lika bra med hamburgare, kebab och liknande så länge det är gott. Tänk på att inte göra det för ofta, låt det vara ett nöje som du unnar dig då och då. Nackdelen med att göra det här är så klart att det inte är gratis. Men har du tid, pengar, ork så gå iväg och gör det, du tjänar på det.

  • Sanna Said,

   februari 9, 2012@ 11:12      

   Bra recenssion med inlevelse! Vad blev det för pizza?

   • Måns Said,

    februari 9, 2012@ 11:23      

    Minns inte, men gott var det 🙂

    • Sanna Said,

     februari 9, 2012@ 12:06      

     Annars finns det Billy-pizza i cafeterian om man inte hinner gå ner!

  • CH Said,

   februari 9, 2012@ 11:22      

   mmmm pizza

  • Andreas Said,

   februari 9, 2012@ 11:27      

   Låter som en klockren sak att göra om man har gott om tid. En pizza sitter aldrig fel!

  • Alexander Said,

   februari 9, 2012@ 11:30      

   Håller med, pizza är bättre än skolmat

  • cwaste Said,

   februari 12, 2012@ 12:57      

   Haha, det var lite uppiggande att få läsa en rekommendation för skräpmat efter alla träningstips och fruktdrinkar. 😉

  • Christoffer Said,

   februari 16, 2012@ 10:25      

   mycket bra tips, Kebab är bättre en pizza 😉

 16. simon Said,

  januari 27, 2012@ 05:04      

  Rekommendation
  Kurskamrater och övriga läsare! Jag har haft svårigheter att välja något som jag rekommenderar till er eftersom jag inte riktigt vet vad ni skulle ha nytta av eller uppskatta. Ändå blev mitt val precist riktat och inte något som jag tror hela gruppen stimuleras av. Jag vill ändå att rekommendera det här just till alla som läser eftersom det lätt efter ett par meningars läsning kan verka ointressant, sluta inte läsa! Efter mina halvdåliga försök att övertyga er om det kommer rekommendationen: Stephen King. En författare som jag kan garantera trollbinder er alla om ni ger något av hans verk en ärlig chans. Man får tycka att han skriver komplicerat, det gör bitvis även jag. Men Jag lovar att när du väl kommit in i historien är boken ditt första val vad gäller fritidssysselsättning framöver. Och visst, det är även en hel del sagoliknande historier med overkliga kryddningar. Men det är det som trollbinder, som lockar och förför. Personligen hade jag ett väldigt stark motstånd att läsa det som en gång hade varit häftigt när min pappa gick i skolan, jag är ju så annorlunda! Annorlunda eller inte – Det funkade på mig med.
  Simon

  • Alexandra Said,

   februari 9, 2012@ 11:21      

   Har vänner som också tycker om Stephen Kings böcker. Jag tror inte att jag självt läst någon av hans böcker, men jag kanske ska ge honom en chans då. Något tips på någon bok som är extra bra?

  • CH Said,

   februari 9, 2012@ 11:25      

   Blev sugen på läsa fler av hans böcker och gillar tonen du har i rekommendationen, bra gjort!

  • Andreas Said,

   februari 9, 2012@ 11:25      

   Bra rekommendation, låter som en intressant författare. En del andra författare som jag kan tycka skriver på ett bra sätt och återger fina miljöer är Conn Iggulden och Simon Scarrow. Du verkar vara övertygande om att han är bra, så jag får nog ta och prova något av hans verk.

  • Rasmus Said,

   februari 9, 2012@ 11:36      

   Bra rekommendation Sajmon! Stephen King here I cum!

  • cwaste Said,

   februari 9, 2012@ 12:01      

   Hej!
   Jag läste hans självbiografi Att skriva och blev så fascinerad att jag sedan sträckläste flera av hans romaner.

   Här kan du läsa en beskrivning av Att skriva: http://berattarskolan.se/boktips-att-skriva-en-hantverkares-memoarer-av-stephen-king/.

   Vilken roman är din favorit? Den roman jag gillade bäst handlade om en ung tjej som går vilse i ett stort friluftsområde. Den är ruskigt spännande. Här beskrivs boken på Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Flickan_som_%C3%A4lskade_Tom_Gordon

   Vänliga hälsningar
   Charlotta

 17. Annie Said,

  januari 30, 2012@ 08:15      

  Jag skulle vilja rekommendera folk till att börja spela fotboll. Fotboll har varit en populär sport sedan länge tillbaka. Det är en bra och rolig lagsport, då man lär sig då att sammarbeta med varandra. Men att spela fotboll är även bra för din hälsa, det ger även bra kondition. Och det behöver alla!

  • cwaste Said,

   februari 9, 2012@ 11:45      

   Hej Annie!

   Du går i hp10, så den här rekommendationen har visst kommit fel, men bra ändå, så den får stå kvar.

   Sant att man blir både smidig och snabb och får bra kondition av fotbollsträning, men är det inte också många som drabbas av skador i bland annat knäna? Vad gör du för att undvika sådana problem?

   Bra att du tar upp det där med lagandan och samarbete. I vissa lag verkar detta funka jättebra, men man hör ju också att det finns såväl lag och lagledare som supportrar som kan vara himla dåliga förlorare. Hur gör ni för att ni inte ska ha problem med fult språk och taskiga kommentarer och sånt? (Våld har ni väl inte problem med här, men man hör ju att det kan gå tufft till i storstäderna …) Men när det funkar, vilket det låter som om det gör i din klubb, så är fotbollen säkert en jättebra skola i gemenskap och samarbete.

   Vänliga hälsningar
   Charlotta

  • Oscar Said,

   februari 9, 2012@ 12:14      

   Fotboll… alla har vi provat på det någon gång. Man springer efter en boll och ofta handlar det bara om att passa rätt och få in bollen rätt i målområdet. Personligen rekommenderar jag hockey som lagsport. Det är en sport där du köra skridskor, skjuta med puck (finns ingen gräns på hur hårt du får skuta) ha jättetuffa skydd och tacklas och fightas lite med motståndarna. Det bästa med hockey tycker jag är att lär du dig köra riktigt bra skridskor, så kan du klara dig jättebra gentemot alla andra. I fotboll måste du vara bra på att passa, skuta och finta. Alla springer vi ingefär lika snabbt, medens i hockey har vi så olika talang när det gäller skridsko åkning

 18. cwaste Said,

  februari 5, 2012@ 10:42      

  Hej!
  Jag vill rekommendera tävlingen Webbstjärnan som anordnas av .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur). Tävlingen innebär att elever gör en webbplats av sitt skolarbete (det kan till exempel vara en blogg eller en wiki kring något fördjupningsarbete/tema eller projektarbete) och segrarna eller segraren vinner 20 000 kr. Syftet med tävlingen är att elever ska bli bra på webbpublicering (både vad gäller innehåll och form) och bli mer medvetna om upphovsrätt, netikett (etikettsregler på Internet) och yttrandefriheten. Du hittar mer information om tävlingen här: http://www.webbstjarnan.se/om-webbstjarnan/. Sista anmälningsdag är 28 februari.
  Lycka till!
  Vänliga hälsningar
  Charlotta

 19. B.I, en rekommendation Said,

  februari 9, 2012@ 11:23      

  Jag rekommenderar en fitness boll för hemma träning.
  Det är en uppblåsbar gummiboll som är väldigt hållbar. Den finns i olika storlekar så man kan köpa den som passa just dig bäst. Finns även bollar där hälften av bollen har ”knottrig” yta som ger en massage funktion. Man kan använda den för uppvärmning eller träning för att minskakroppsfett, bygga muskler och öka din ämnes omsättning. Man kan träna olika delar av kroppen som tillexempel armar, ben och mage. Den är även bra för ryggträning, stabilisering och balans, beroende på vad du vill få ut av din träning. Den tar ganska mycket plats, men den är lätt att ta ur luften och om man har en pump tar de inte mer än någon minut att blåsa upp.

  • Sara och Rebecka Said,

   februari 9, 2012@ 11:31      

   Jätte bra rekommendation! Du förklarar bra vilka muskler man kan träna med en fitnessboll. Även att du informerar om att den tar mycket plats men att man kan lätt ta ur luften ur den är också väldigt bra. Den knottriga bollen lät väldigt spännande.

  • Elin Said,

   februari 9, 2012@ 11:35      

   Bra rekommedatation! det behöver nog alla 🙂 / E.S

 20. cwaste Said,

  februari 9, 2012@ 11:38      

  Hej!
  Vilket bra tips att man faktiskt kan ta ut luften när man inte använder bollen. Och så kan man kanske använda bollen att sitta på när man tittar på tv eller att växla mellan när man sitter länge vid datorn?
  Vänliga hälsningar
  Charlotta

 21. Christoffer Said,

  februari 16, 2012@ 10:51      

  Jag rekommenderar Starcraft 2 det är ett strategi spel förengångaren var Sydkoreas national sport.
  Tycker det är roligt för att man behöver tänka mycket och göra snabba beslut.
  Det finns mycket konkurrens i det, det finns sju olika ligor och i den sista ligan finns de 200 bästa.
  Det är många stora tävlingar kring starcraft varje år med mycket pris pengar.
  Men du behöver inte vara något proffs föra att tycka om detta spel man kan spela co-op med sina kompisar mot andra spelare och det finns också en helt okey kampanj.
  Men jag varnar er med dåligt temperament att starcraft kan ofta göra en arg när man förlorar.

 22. CH Said,

  februari 16, 2012@ 12:49      

  Jag rekommenderar internet för alla målgrupper, internet är så stort att det finns något för alla. Förutom att alla långa distanser som finns som finns i vår värld närmast försvinner med hjälp av internet och alla dess mötesplatser och alla nya vänskaper knyts och likasinnade runt om i världen som möts och kan vädra sina ideér med varandra så stärker den demokratin i ett samhälle. Från att all kunskap har varit samlad hos akademiker och andra lärda och deras böcker så har genom kunskapens digitalisering blivit tillgängligt på ett lätt sätt för den vardagliga Svensson. Ett bra exempel på det är revolutionerna i mellanöstern, utan internet och speciellt facebook tror jag att det hade varit svårt att få en så stor folkmassa med sig. Så om du planerar en revolution så är internet något för dig!

  • cwaste Said,

   februari 16, 2012@ 03:50      

   Vad kul att du tar upp den enorma potential som finns i sociala medier och internet! Även om Internet har skapat många nya problem att lösa (till exempel kring personlig integritet) har webben redan fått många positiva effekter!


RSS feed for comments on this post

Hoppa till verktygsfältet