Presentera kurskamrat

Day 14 - Visual Representation of a Reading ListUppgift: Presentera en kurskamrat med hjälp av text och bild.

Medium: Presentationerna kommer att ligga på vår kursblogg.

Teenagers playing soccer in the rainMottagare: Läsare är framför allt era kurskamrater och er lärare, men bloggen är öppen för allmänheten så presentationerna kan läsas även av andra intresserade (till exempel kompisar, föräldrar, syskon …)

Syfte: Kul att lära känna varandra lite bättre, samtidigt som vi ger en bild av vilka elever som väljer att gå Handelsprogrammet respektive Elprogrammet.

fish_for_lifeFundera över vad som är intressant att veta om oss och hur vi ska hantera namnuppgifter och bilder.

Tips: skriv positivt, personligt men inte privat och ta upp någon eller några intressanta detaljer.  Titta gärna på bloggens Exempelsida (som jag inte tagit bort än eftersom den är ett bra exempel på saker man kan ta upp i en presentation). Exempelsidan kommer sedan att ersättas med era presentationer.

Bloggen är inte registrerad på någon sökmotor, men materialet är öppet för allmänheten om de vet var de ska leta.

 

13 Comments

 1. saraa Said,

  januari 12, 2012@ 09:37      

  Bernis som även kallas Berra, är 17 år gammal och går ekonomiprogramet på Österlengymnasiet. Hon valde Österlengymnasiet för hon inte orkade pendla med tåg och buss. Berra är en glad tjej och skrattar mycket med sina vänner och kan umgås med alla i skolan fast hon inte umgås med dem på fritiden.
  Hon gillar att festa till det med sina vänner på helgerna, men på somrarna har hon inte tid till det för då jobbar hon i Kiviks kiosk/restaurang som hennes pappa äger. / S.P

 2. rebecka Said,

  januari 12, 2012@ 09:38      

  Elin, tjejen på samhällsprogramet som har det mesta. Detta krutpaket älskar att dansa och träna på gym. Hon är väldigt ambitiös och målinriktad. ”Party like a rockstar” är något som passar väldigt bra på denna festprisse. Hon är samtidigt väldigt varmhjärtad och miljömedveten. En dröm hon har är att starta ett fitnesscenter för överviktiga barn. Men allt är inte sockersött i Elins liv, hon är nämligen en fruktansvärt dålig förlorare. Trots den lilla detaljen, så talar allt för att Elin kommer komma väldigt långt i livet. /RK

 3. elistr Said,

  januari 12, 2012@ 09:39      

  Rebecka är en blond fotbollsälskande 17-åring som läser ekonomiprogrammet. Det gör hon dels för hon inte vill läsa historia men också för hon tycker det är intressant. På fritiden reser Rebecka gärna. Hon har varit på Kanarieöarna ca 17 gånger och Thailand minst nio. Rebecka är en busig tjej med en räv bakom örat och hon skojar gärna med sina vänner. Hon vill alla väl och gör alltid sitt yttersta. Efter studenten vill hon gärna läsa till pilot, men hon har även ett stort matintresse, så det kanske blir kock? Hon lagar ofta nya maträtter och hittar på goda recept. Rebecka är tjejen som gärna testar spännande saker hon har gjort allt ifrån hoppat bungy jump till att simma med delfiner./ES

 4. Lotta Said,

  januari 12, 2012@ 09:41      

  Alexandra går andra året på Österlengymnasiet på samhällsprogrammet med inriktning på ekonomi. Hennes favoritämne är estetisk verksamhet, speciellt att måla och grafik. Alexandra har några fritidsintressen. Hon tycker t.ex. om att teckna och baka och hon har även intresse av att fotografera. Hon bor i Gröstorp med sina föräldrar och hon har även två bröder men de har ”flugit ut ur boet”. Hennes drömresmål är Seychellerna, hon har dock aldrig varit där. Just nu funderar Alexandra på att fortsätta med en ekonomiutbildning i Lund efter gymnasiet eftersom det hade varit användbart vid start av eget företag om hon följer sin dröm om att bli konditor. Om tio år är Alexandra utbildad och har ett jobb som hon trivs med. Hon bor förhoppningsvis i ett stort vitt hus med öppen planlösning någonstans i Skåne så hon har nära till familj och vänner. Hennes förut okända, nu avslöjade dröm är att hon vill kunna dansa salsa.

 5. Alexandra Said,

  januari 12, 2012@ 09:43      

  Sanna är en glad tjej från Baskemölla som går på NV programmet på Österlengymnasiet. Där hamnade hon då det naturvetenskapliga programmet ger en bred utbildning och då har hon många alternativ att välja mellan efter gymnasietiden. Drömjobbet skulle vara att jobba med något kreativt t.ex. creative director eller fotograf. Hon tycker inte om att beskriva sig själv. Hennes fritidsintressen är träning, matlagning och bakning. Favoritbakelsen är chokladtårta med chokladkräm och hon älskar att glasera tårtor. Innan Sanna dör är hennes mål att ha varit i alla världsdelar, lärt sig surfa och ha lyckats landa ett jobb som hon tycker om.

 6. Andreas Said,

  januari 12, 2012@ 09:48      

  Rasmus är 17 år gammal och han går Naturvetenskapliga programmet på Österlengymnasiet. Han valde att gå Naturvetenskapliga programmet därför att han inte riktigt visste vad han ville göra efter gymnasiet. På fritiden tycker han om att träna på gym. Han är även intresserad av sport som t.ex. ishockey och handboll. Rasmus tycker om att rätta andra människors grammatiska fel, vilket kan vara väldigt störade för vissa, men till hjälp för andra. Ibland tycker Rasmus det kan vara skönt att koppla av framför sitt tv-spel. Framför allt tycker han om att lyssna på musik och favoritgruppen är Göteborgsbandet In Flames.

 7. Alexander Said,

  januari 12, 2012@ 09:49      

  Andreas är 18 år sedan han fyllde år den 1 januari. Han går samhälle ekonomi på Österlengymnasiet för han är gillar ekonomi skarpt och i framtiden vill han bli civilekonom. Hans fritidsintressen är att spela innebandy, och att fiska. När han spelar innebandy så blir han väldigt tävlingsinriktad, men när Andreas fiskar blir han oftast lugn. Han är också intresserad av aktier och han spelar på stryktipset.
  En av Andreas dåliga sidor är att han är en dålig förlorare och när han förlorar kan han bli väldigt arg, men annars är han en väldigt ordentlig grabb.

 8. Julia Said,

  januari 14, 2012@ 09:06      

  Måns
  Detta är Måns! Han bor mitt ute i ingenstans – i Ö Vemmerlöv. Där bor han med sin mamma, pappa och lillasyster. Han är väldigt snäll och mycket speciell. På fritiden går han på gym och gör lite annat smått och gott, som t.ex. att sitta vid datorn eller spela Wii. Måns lyssnar på hård musik. Han bryr sig väldigt mycket om andra, men ibland är han lite för snäll. Det kan resultera i att han inte alltid yttrar sin åsikt. Måns går andra året på det naturvetenskapliga programmet här på Österlengymnasiet. Han valde det eftersom han inte riktigt vet vad han vill bli, och här kan man bli lite vad man vill. Om Måns inte hade gått i vår klass så hade vardagen varit hemskt tråkig! Det är han som förgyller dagen med sina galenskaper och tokigheter. 🙂

 9. snäll kille Said,

  januari 16, 2012@ 06:57      

  Carl Henrik
  Carl Henrik, fäktare i sabel och värja, förra året 3:dje platstagare i junior SM och silvertagare i ystad international. Detta år satsar han på landslagslägret på Island för att göra anspråk på deras guld. Carl Henrik, vardagligen kallad Calle, bor i Baskemöllas nyare delar. Där förvarar han bland annat sin ofta använda trombon, familjens tjocka katt och sin bräda, som han vardagligen är ute och bombar backar med. Calle går för tillfälligt naturvetenskapliga programmet på Österlengymnasiet där han med sina vänner, får lösa svåra ekvationer, genomföra intressanta laborationer, och dissekera diverse djur. Hans favoritmusik är allt från Bob Dylan till modern dub-step. När vi pratar musik bör det också nämnas att Carl Henrik älskar att gå på festivaler på sommaren.

  //Oscar

 10. Oscar Said,

  januari 16, 2012@ 07:00      

  Carl Henrik
  Carl Henrik, fäktare i sabel och värja, förra året 3:dje-platstagare i junior SM och silvertagare i ystad international. Detta år satsar han på landslagslägret på Island för att göra anspråk på deras guld. Carl Henrik, vardagligen kallad Calle, bor i Baskemöllas nyare delar. Där förvarar han bland annat sin ofta använda trombon, familjens tjocka katt och sin bräda, som han vardagligen är ute och bombar backar med. Calle går för tillfälligt naturvetenskapliga programmet på Österlengymnasiet där han med sina vänner, får lösa svåra ekvationer, genomföra intressanta laborationer, och dissekera diverse djur. Hans favoritmusik är allt från Bob Dylan till modern dub-step. När vi pratar musik bör det också nämnas att Carl Henrik älskar att gå på festivaler på sommaren.

 11. Måns Said,

  januari 17, 2012@ 08:41      

  Julia bor i bostadsområdet norr om skolan. Hon bor i en liten trea med en hund och en mamma. Limegrön är en fin färg och kött äts inte, men pannkakor är gott. När hon inte pluggar sysslar hon med manikyr och the Sims. The Vampire Diaries har besatt henne. Musiksmaken innehåller bl.a. Taylor Swift och Lindsay Lohan.
  I skolan är hon mycket noggrann och lägger mycket tid på sina arbeten. Hon går NV för att hon gillar astronomi som är det hon vill hålla på med i framtiden. Det är väldigt väldigt trevligt att vara en nära vän till henne och honsprider stor glädje omkring sig.
  M A

 12. Sanna Said,

  januari 19, 2012@ 08:44      

  Lotta
  Lotta är 18 år och bor i Skillinge med familjen, som hon gärna umgås med på fritiden. Hon tycker om att spela gitarr och jobbar på att ta körkort i vår. Ett yrke som Lotta skulle kunna tänka sig arbeta med i framtiden är biomedicinsk analytiker. Eftersom hon går det naturvetenskapliga programmet känner hon att det är ett bra val. Lotta var tidigare med i Skillinges scoutkår. Men nu för tiden hoppar hon bara i som ledare emellanåt. Hennes svaga sida tycker hon är att hon skjuter upp saker. Men något som hon gör bra är Korv Stroganoff, hennes favoriträtt. Innan hon dör vill hon ha rest mycket och även bockat av det som står på de flesta ”innan-jag-dör-listor” här i världen, hoppa bungyjump! Annars tycker hon att det är kul att titta på handboll, ishockey och fotboll. Favoritfotbollslaget är HIF.

 13. Christoffer Said,

  februari 16, 2012@ 10:16      

  Paula bor i äpplenas stad Kivik med sin mamma och pappa. Hon har också tre bröder som har flyttat ut.
  hon gillar att umgås med kompisar på fritiden.
  Paula gillar att gå på konserter och lyssna på musik. hon är ett stor supporter av bandet Lordi om ni inte redan märkt det.
  Hon gillar också bandet Van canto och the legend.

  Några gånger om året är hon på live med tema medeltid och hon pysslar mycket med att sy kläder till eventen.


RSS feed for comments on this post

Hoppa till verktygsfältet